top of page
  • Foto van schrijverMickey Scherer

7 tips van 65 leidinggevenden om de "arena" in te stappen in 2020.

In de zomer courses en leiderschapsontwikkelingssessies zijn er altijd een paar leidinggevenden die een onderdeel lastig vinden: naast het er ZIJN, faciliteren en coachen van medewerkers, ook kunnen STAAN, verbinden en sturen. Een Powerpoint over de organisatiedoelstellingen is wel voor te lezen aan de start van het jaar, maar hoe kan je mensen daaraan verbinden en een inspirerend verhaal vertellen waar medewerkers zich in herkennen?


Het wordt dan nog een stapje lastiger als we het hebben over weerstand- en conflictgevoelige situaties in de organisatie en in het team. Wat doe je dan? Hoe neem je dan toch de mensen mee? Ga je onzichtbaar worden, "meehuilen met de wolven", feitelijkheden zenden of switch je snel naar een ander onderwerp over?


Hoe sta jij als leidinggevende, management teamlid of directeur voor 'de troepen'als het nodig is? Wat heb jij daarin te doen?


De 7 tips: wat vraagt de arena van jou?

50 deelnemers in de leiderschapssessies hebben aangegeven dat zij de kennis en ervaringsoefeningen over 7 thema's waardevol vonden in het leiderschapsontwikkeltraject.

  1. Doe aan zelfreflectie in de waan van alledag

  2. Leer om te gaan met je zelfbeheersing, zonder onduidelijk te worden

  3. Ga in meta- communicatie stand en benoem emoties, conflict of weerstand op een verbindende manier

  4. Durf te botsen en doorbraken te realiseren

  5. Ken jezelf en je reacties bij een conflict (emotiemanagement)

  6. Spreek en denk in termen van belangen in plaats van verschil in standpunt

  7. Ben gericht op resultaat in groter belang dan individueel belang

Wat je hierover leert in de leiderschapsontwikkelingsprogramma's en sessies vanuit Commick Sense, kun je overal gebruiken. In je relatie, met je kinderen, familie, vrienden, bij de vereniging enzovoort. Wij willen graag wat bijdragen aan duurzaam ontwikkelen.


Kan ik je helpen?

Met Bureau van Harten, heb ik een mooie sessie van 2 dagdelen in elkaar gezet waar (re-)presentatie & leiderschap elkaar versterken. Kort en krachtig. Goed te gebruiken als je echt moet performen voor een groep binnenkort.

Kijk voor meer informatie op www.commicksense.nl/events


Wil je over de (een van de) 7 thema's in coaching/mentoring, individueel of in teamverband, dan kan dat op maat. Neem vrijblijvend contact met me op: contact@commicksense.nl


Hoop je te ontmoeten,

hartelijke groeten, Mickey Scherer


P.s. Onze leiderschapsontwikkelingsdagen zijn in 2019 beoordeeld met een gemiddelde van een 8,7.119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page